Istoria brutăriei Kovács condusă de a IV-a generație familială începe din anul 1932 când tânărul brutar Kovács György își începe propria afacere, creând o brutărie cu cuptorul din cărămidă în curtea casei sale care acum este condusă de cea de-a patra generație a familiei Kovács. Cocea pâine din propriul aluat, dar și din aluatul făcut de gospodinele locale.
Brutarul Kovács György s-a născut în 1896 în localitatea Sf. Gheorghe într-o familie cu 9 copii, fiul lui Dénes și al Mariei. Părinții îi lasă pe cei 9 copii într-o casă de copii, astfel György crește în Casa de Copii din Sf. Gheorghe. Plecănd din Sf. Gheoghe cu trenul el se oprește la gara mică din Târgu Mureș pentru a-și încerca norocul. Plimbăndu-se lângă Gara Mică trece pe lăngă o brutărie unde se interesază dacă au nevoie de ajutor. Fiind iarnă lui i se oferă la sarcină să curețe zăpada în jurul brutăriei, iar pentru munca depusă el primește o păine în fiecare zi. El fiind foarte harnic și loial îl angajează ucenic, apoi începe o școală de panificație, iar mai târziu termină școala de maistru brutar.
Se căsătorește cu Incze Maria și împreună au doi copii, Gyula și Béla. Copii învață meseria de brutar de la tatăl lor. Gyula rămâne necăsătorit în timp ce Béla se căsătorește cu Margareta, astfel încât brutăria familiei continuă să funcționeze. Odată cu instalarea comunismului, familia a fost nevoită să închidă brutăria în 1946, deoarece Partidul Comunist Român a ordonat închiderea micilor brutării și integrarea angajaților lor în brutăriile mari. Drept urmare, György și cei doi fii ai săi continuă să lucreze la Brutăria de Stat din Târgu Mureș la secția numărul 1. Mai târziu sunt mutați brutăriile din Sovata și Borsec.