Cronologia

În anul 1932, tânărul brutar Kovács György și-a înființat propria brutărie care funcționa cu  cuptorul de cărămidă al familiei

În anul 1946, sistemul comunist a pus lacătul pe mica brutărie, iar brutarul și cei doi fii ai săi continuă să lucreze la Brutăria de Stat din Târgu Mureș la secția numărul 1.

În anul 1982 Dl. Kovács Béla  prin intermediul Cooperației Metalica își redeschide propria brutărie.

În anul 1990 iși răscumpără proprietatea pe care o și privatizează.

Din 1997, fiul său Béla începe să se familiarizeze lângă tatăl său cu afacerea lor de panificație.

În anul 2000, cuptorul de cărămidă a fost înlocuit cu un cuptor pe gaz. În același ani apare pâinea turcească pe piața din Târgu Mureș care avea un succes mare față de păinea tradițională, totuși Brutăria Kovács se bazează pe păinea tradițională ca să supraviețuiască.

În anul 2001, se deschide primul magazin de prezentare pe strada Înfrățirii.

Începând cu anul 2009, progresele semnificative vor începe atât din punct de vedere tehnic, cât și din punct de vedere al ofertei. Brutăria Kovács continuă să vândă 15 tipuri de pâine și 75 de produse de patiserie.

Începând cu anul 2013, se proiectează o fabrică nouă, mai mare și ultra modernă ce va servi la creșterea cererii clienților.

Până la sfârșitul anului 2017, noua fabrică a Brutăriei Kovács din Sîngeorgiu de Mureș este construită în roșu, iar mecanizarea este în curs de desfășurare.

Întrebarea de astăzi este cum va fi ca de-a V-a generație? Micuții familiei Kovacs se învărt după-amiază în jurul maiștrilor brutari  întrebându-i despre pregătirea păinii si a produselor de  patiserii delicioase. Uneori chiar și ei încearcă să …..