Brutăria Kovács recomandă: 3 rețete delicioase cu pâine

Pâinea este foarte importantă în alimentația zilnică și însoțește multe preparate. Unii consumă mai puțină, pe când alții nu pot mânca nimic fără pâine. Indiferent din care categorie faci parte, cred că ești de acord cu noi când spunem că pâinea este un aliment indispensabil. Am vrea să-ți oferim o nouă perspectivă asupra pâinii și de aceea îți vom propune câteva rețete în care pâinea este vedetă. Te-ai gândit vreodată câte preparate deosebite se pot face din pâine? Poate ai încercat deja unele sau poate dimpotrivă, îți putem da idei noi. Iată ce ne-am gândit că poți face din pâine proaspătă.

  • Pizza pe felii de pâine

Pregătește tava pentru pizza – pe care o vei face din felii de pâine. Fă un amestec de ouă cu lapte pentru feliile de pâine. După ce le-ai îmbibat cu acest amestec, pune-le în tavă și adaugă deasupra sos de roșii, sare, piper, oregano uscat, cașcaval ras, mozzarella și sosuri la alegere. În funcție de preferințe, de cum vă place pizza, puteți adăuga ciuperci, șuncă și ce vă mai place. Lăsați-o la cuptor să se rumenească, apoi savurați-o împreună cu familia.

  • Budincă de pâine cu mere

Știați că puteți face o budincă foarte bună din pâine? Dacă nu, iată ce vă propunem. Stabiliți cantitățile și numărul de porții, apoi înmuiați pâinea în lapte. Adăugați puțină sare, praf de vanilie, scorțișoară și coajă de portocale. Faceți o compoziție din ouă bătute, zahăr, ciocolată topită și adăugați mere rase, nuci și stafide. Se amestecă cu compoziția pe bază de pâine cu lapte și se toarnă într-o tavă pentru a fi introdusă în cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute. Va rezulta un desert bun și consistent.

  • Chiftele cu cașcaval și roșii cherry

Și în chiftele din carne se adaugă pâine. Pentru chiftele cu cașcaval ai nevoie de carne tocată, ou, miez de pâine înmuiat în apă și stors bine, usturoi, sare, piper, cimbru, rozmarin și pătrunjel verde. Se amestecă bine ingredientele, apoi se trece la modelarea chiftelelor, care apoi ajung la prăjit în ulei. Când sunt gata, se scurg de uleiul în exces. Separat, pregătiți cașcavalul felii și roșiile cherry, care le veți pune pe chiftelele calde. Puteți face și o salată de crudități, care să le însoțească. Se face totul repede și ușor, după cum ați putut observa.

Cele 3 rețete sunt doar câteva dintr-un lung șir de preparate în care se adaugă pâine și care ies delicioase. Mai puteți pregăti bruschette cu unt sau brânză cu roșii cherry sau bruschette cu șuncă sau prosciutto – ingredientele rămân la alegerea și preferința ta și a familiei tale. De asemenea, nu uita de rețetele simple și bune de garlic bread. Aveți nevoie de pâine sau de baghete proaspete, de unt, usturoi și dacă preferați se poate adăuga brânză și ceapă verde.

Vezi câte bunătăți poți face din pâine? Încearcă-le pe toate. Cu pâine și produse de panificație diverse, foarte bune și mereu proaspete – bază pentru preparatele prezentate anterior, vă așteptăm în brutăriile Kovács!